0 5-0 2-2 0 0 4
Wat gebeurde er in de wereld op 5 februari 2004?

Het weer in Nederland
Wisselend bewolkt met kans op regen. Zuid-westenwind kracht 5 en de temperatuur loopt in Limburg op tot 15 graden!!

Binnenlands nieuws
In Maastricht werd, na een zware bevalling, om 6.53 uur Elyse van de Kerkhof geboren. Ze was 48 cm lang en woog 3140 gram.
De trotse ouders zijn Ingrid Gijsen en Edwin van de Kerkhof. Vader, moeder en kind maken het goed.

In de Tweede Kamer wordt nog altijd gedebateerd over het plan van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken om 26.000 asielzoekers het land uit te zetten.
Dit plan stuit op veel verzet. Partijvoorzitter van de PvdA R. Koole heeft alle burgemeesters en wethouders van zijn partij opgeroepen tot verzet tegen de voorgenomen uitzetting.

PvdA-Kamerlid Dijksma komt met een wetsvoorstel voor de invoering van een puntenrijbewijs. Zij kan waarschijnlijk rekenen op een kamermeerderheid voor dit voorstel. De ANWB ziet niets in een puntenrijbewijs. Volgens hoofddirecteur van Woerkom behoort Nederland tot de Europese landen met de minste verkeersongelukken. In landen waar het puntenrijbewijs al is ingevoerd is het effect tot nu toe gering.

Buitenlands nieuws
De vader van de Pakistaanse kernbom, Abdul Khan, heeft na zware druk van de Pakistaanse regering toegegeven dat hij verantwoordelijk is geweest voor de verkoop van geheime nucleaire informatie aan Iran, LibiŽ en Noord-Korea. Het Nederlandse bedrijf Stork, waarvoor Khan van 1972 tot 1975 werkte in Amsterdam, wist allang dat Khan een spion was. Zij heeft zelfs nadat Khan met geheime nucleaire data gevlucht was naar Pakistan nog geprobeerd zaken met hem te doen.
De droom om namens de Democraten bij de presidentsverkiezingen in november 2004 de strijd aan te gaan met George Bush is voor Joe Liebermann voorbij. Hij geeft, na tegenvallende resultaten, de strijd op. Van de andere kandidaten heeft John Kerry de beste kansen.

Sportnieuws
Bij de strijd om de Amstelcup zijn Feyenoord en PSV in de kwartfinale uitgeschakeld.

De Lotto wil op korte termijn in elk voetbalstadion in Nederland een mogelijkheid om te gokken op sportwedstrijden. De organisatie start na de zomer een proef in de Kuip, het stadion van Feyenoord.