n i e u w s
Hallo allemaal,

Donderdagmorgen 5 februari 2004
Om 06.53 uur ben ik er dan eindelijk. Het was een heel gedoe. Geboren worden is een hele klus, maar het is me toch gelukt.
Mama en papa waren ook aan het einde van hun krachten, maar wel heel gelukkig dat ik er was. Ik heb een hele mooie naam gekregen: Elyse.
Papa is mij dezelfde dag nog gaan aangeven bij het Gemeentehuis in Maastricht, want ik ben daar in het ziekenhuis ter wereld gekomen. Mama had daar een kamer voor haar alleen en ik mocht de hele dag bij haar blijven. 's Avonds moest ik bij de andere babies op de kraamafdeling gaan slapen.
Vrijdag 6 februari 2004
Nadat ik zo rond 05.00 uur mijn flesje had gekregen, vond ik dat ik lang genoeg bij de andere babies had gelegen en zette ik het op een huilen. De verpleegster heeft mij toen zo rond 06.00 uur weer naar de kamer van mama gebracht, waar ik nog lekker even verder heb gedut. Zo rond een uur of negen kwam de kinderarts even kijken hoe het met mij was. Hij was heel tevreden. Een paar uur later kwam er nog een dokter om te kijken hoe het met mama was en daarna mochten we naar huis.
Ben je 1 dag oud en ga je al gelijk helemaal naar België, best wel spannend.
Zo rond half drie arriveerden we in Molenbeersel. Alles was heel mooi versierd. Papa is mij vandaag ook gaan aangeven in de Gemeente Kinrooi, weten ze daar ook dat ik er ben. Er kwamen veel mensen naar mij kijken, maar ik was erg moe van alles en heb lekker wat geslapen. Mama had met mij afgesproken dat ik de eerste nacht thuis de hele nacht zou doorslapen in mijn mooie nieuwe bedje, maar daar dacht ik heel anders over. Gelukkig zijn papa en mama erg snel van begrip en lag ik al snel bij hen in het grote bed.
Ik heb heerlijk geslapen.

Na terugkomst uit het ziekenhuis ben ik thuis erg verwend door de kraamhulp. Haar naam was Rinie Bosch. Zij was erg lief voor mij en voor mama & papa. Oma van de Kerkhof heeft toen ook erg lekker gekookt voor mama & papa.
Op 10 februari
heb ik mijn hielprikje gehad. Dit vond ik helemaal niet leuk. Ik heb toen heel erg moeten huilen. Mama vond het ook niet leuk en was 's avonds nog van streek. Ik drink nu al 90cc per voeding en ik krijg nog 6 of 7 voedingen per dag. Ik weet nog niet of ik met 6 voedingen genoeg heb, daarom krijg ik er af en toe nog 7.
Op 20 februari
is de mevrouw van Kind & Gezin geweest. Ik woog toen al 3380 gram en was al 51.5 cm groot. Ik mag nu al meer gaan eten. Ik ga nu 6 voedingen van 120cc krijgen.
Op 2 Maart
ben ik met mama naar Kind & Gezin gegaan. Daar hebben ze eerst een gehoortest gedaan. Ik kreeg 3 plakkertjes op mijn hoofd en 1 op mijn borst. Mama heeft de foto's van de test al een keer doorgemaild. Ik kon rustig verder slapen maar dat heb ik lekker niet gedaan. Ik hoorde prima alleen moet ik nu nog leren luisteren. Daar zal ik rustig de tijd voor nemen om dat te leren. Karlijn , de mevrouw van Kind & Gezin, heeft me ook weer gewogen. Ik woog 3740 gram en was 52 cm groot. Mijn naveltje was nog niet zo schoon. Ik had "wild vlees". Karlijn heeft dat aangestipt met zilvernitraat. Als het goed is verdwijnt dat "wilde vlees" dan. Ik kijk nu ook al wat meer rond en ben ook alweer wat meer wakker overdag.
Op 18 Maart
is Karlijn weer bij ons thuis geweest. 's Nachts slaap ik al door. Ik was 6 weken toen ik dat voor de eerste keer echt deed. Ik kreeg om 23.00 uur de laatste fles en ik begon 's morgens te huilen om 7.00 uur. Dat vonden papa & mama erg lief van mij. Ik begin nu ook al naar iedereen die boven mijn box hangt te lachen. Wat voor 'n geluiden die mensen allemaal maken…..dat werkt erg op mijn lachspieren. De volgende keer krijg ik een spuitje, wat dat ook mag inhouden. Ik mag nu alweer meer gaan eten. Ik ga nu 5 voedingen van 135cc krijgen. Als ik dat maar op krijg. Ik weeg nu 4060 gram en ben 54 cm groot. Goed hé!
Op 1 april ( en dat is geen grap )
heb ik mijn 1e spuitje gehad. Ik weet nu wat dat is en ik vond dat helemaal niet leuk! Ik heb erg moeten huilen en was niet meer te troosten. Mama had nog wel met een erg koud washandje over het plekje gestreken maar ik was toch nog erg verdrietig. Ik woog 4460 gram en was 55 cm groot. Ik mag alweer meer gaan eten, poeh poeh. Ik krijg nu 5 voedingen van 150 cc. Toen ik thuis kwam heb ik van mama lekker eten gehad en daarna kon ik toch alweer een beetje lachen. Ik maak nu ook al kirrende geluidjes.
Op 4 April
ben ik voor het eerst echt uit gaan eten. In een echt restaurant. Opa & oma waren 40 jr. getrouwd. In het begin vond ik het nog wel leuk maar later echt niet meer. Mama & tante Lilian hebben mij toen heel erg moeten troosten. Ik heb ze goed bezig gehouden.
Op 3 mei
moest mama weer gaan werken en ben ik mee geweest. Het was erg leuk op kantoor maar ik kon mijn oogjes niet meer open houden en kon mama dus niet meer helpen. Op dinsdag & woensdag ben ik bij opa & oma geweest. Dinsag vond ik het niet zo leuk want ik moest heel erg wennen dat mama of papa er niet was. Woensdag ging het al ietsjes beter.
Op 6 mei
ben ik voor de 1e keer naar de opvang geweest. Ik ga naar het Holletje en ben bij juffrouw Kaya & Karin. Het is daar erg leuk. Ik heb daar al vriendjes & vriendinnetjes. Vooral Maud vind ik leuk. Die geeft mij mijn speen als ik die kwijt ben en troost mij ook. Voor moederdag heb ik al iets gemaakt voor mama. Een mooi schilderij met mijn voetafdruk erop. Mama is er erg blij mee.
4 maanden.
Ik krijg nu al fruithapje. Dat is lekker zeg. Het is wel even wennen maar mmmmmmm.
Op 30 mei
ben ik gedoopt. Ik wist niet wat dat was, maar uiteindelijk is het allemaal wel meegevallen. Iedereen van de familie was er. We gingen naar de kerk en daar was een meneer, dhr. Goos die van alles begon te vertellen. Wij verstonden die meneer niet zo goed maar gelukkig was Cahelle er. Zij heeft heel veel voorgelezen. Ome Eric & Myhreen zaten naast papa & mama. Zij moesten van alles beloven. Zij moeten goed op mij & papa en mama letten of het ook allemaal wel goed gaat met mij. Daarna kreeg ik zalf op en water over mijn hoofd. Dat vond ik niet erg. Ik had de doopjurk van papa aan en die stond mij erg mooi. Nadat we in de kerk waren geweest gingen we naar huis. Daar kreeg ik van allerlei cadeau'tjes. Een hobbelpaard, een ketting, een broche, een tandenpotje en nog veel meer. Oma van de Kerkhof had volgens de grote mensen lekkere koudeschotel gemaakt.Ik weet dat niet want ik mag die nog niet hebben.
Voor vaderdag heb ik bij het Holletje ook iets gemaakt voor papa. Een mooie stropdas met daarop ook een voetafdruk. Papa vond hem erg mooi en deed hem meteen om. Vanaf 5 maanden is mama begonnen met een ander hapje. Groentenhapje of zoiets. Nou dat ga ik voorlopig niet eten hoor bah wat is dat vies. Mama is de wanhoop nabij. Maar ik eet het lekker toch niet.
In juli
ben ik voor de 1e keer op vakantie gegaan. Samen met papa, mama & Macy ben ik naar St. Malo geweest. Dat was erg lang rijden in de auto, maar ik heb veel geslapen. Het was er erg mooi en warm. Daar heb ik ook voor het eerst gezwommen. In het begin vond ik het maar eng zo'n groot bad vol water. De volgende dag vond ik het al iets leuker en daarna vond ik het geweldig. We zijn ook nog aan zee geweest dat was erg leuk. Macy was vaak moe van het lopen en kwam dan gezellig bij mij in de wandelwagen zitten. Het groentenhapje wil nog steeds niet lukken. Mama gaat na de vakantie de groenten vers klaarmaken en anders gaat mama Karlijn van Kind & gezin bellen. Oei oei ik ben benieuwd. Nou mama is begonnen met verse groenten. Het eten smaakt me een stuk lekkerder en ik ga nu niet meer moeilijk doen. Ik vind het zelfs erg lekker. Nu ben ik al een half jaar en begin al te kruipen. Ik oefen heel erg veel maar ik ga alleen nog maar achteruit. Dat vind ik niet leuk want dan gaat het speeltje waar ik naartoe wil nog verder van mij af. Maar ik blijf het proberen hoor! Eens zal het me lukken. Weten jullie waar ik erg graag naar kijk…..de Jellabies. Ik kan daar fijn naar kijken als papa & mama aan het eten zijn.

Nou dat was het weer voorlopig.
Zodra er weer nieuws is mail ik jullie dat wel weer.

Groetjes & xxx-sjes, Elyse